,


torsdag 26. januar 2012

Dødslekene av Suzanne CollinsTittel: Dødslekene (The Hunger Games)

Forfatter: Suzanne Collins

Utgivelsesår: 2008

Utgave: Paperback

Antall sider: 454

Cover: Ikke altfor spennende. Hadde ikke plukket opp boka bare på grunn av det.

Passende alder: 15-50


Dødslekene arrangeres hvert år av Capitol for å holde distriktene på plass og hindre opprør. Prim Everdeen blir utvalgt til å være med, men storesøster Katniss (hovedpersonen) tar hennes plass.
Dødslekene har temmelig enkle regler; den siste som overlever vinner.

Tanker: Boka finner sted i en Post Apocalyptic fremtid, i et nytt USA som kalles Panem. Panem er delt opp i 13 distrikter, samt hovedstaden Capitol. Suzanne har skapt en troverdig verden, og du blir dradd inn i boka fra første side. En av de tingene jeg liker best er at hun har fått inn fakta om verdenen på en veldig diskrèt måte, istedet for en lang oppramsing av hvordan det er.

Hovedpersonen Katniss er veldig lett å like, en moden jente som er utrolig med pil å bue. Vi får som vanlig et trekantdrama der hun slites mellom to gutter, men jeg synes det er gjort bedre enn vanlig i denne boka. Det er veldig lite fokus på romantikk, noe som ikke gjør noe - siden det er så mye annet som skjer hele tiden.

Aldri har en bok satt følelsene mine i sving på den måten, jeg har ikke grått så mye siden Humlesnurr døde i Harry Potter og Halvblodsprinsen. Seriøst. Den er også vittig til tider, men ikke på en tvungen måte.

Det eneste minuset jeg har med denne boka, er skrivemåten. Collins skriver ikke veldig godt, men historien gjør opp for det på alle mulige måter.

Konklusjon: Jeg fikk boka av mamma i bursdagsgave, etter at hun hadde blitt tipset av sin søster. Vi elsker den alle sammen, noe som tilsier at det passer for nesten alle aldre. Det er en av de aller beste bøkene jeg har lest på mange, mange år. Anbefales til absolutt alle. Hadde det ikke vært for skrivemåten, hadde den fått karakter 6.


Karakter: 5,5 (av 6)

Det er to bøker til i trilogien, og de bør absolutt leses hvis du likte den første. Jeg liker den andre aller best, selv om jeg tror jeg er alene om det. :pThe Hunger Games kommer også på kino i mars, så nå har du en god anledning til å lese boka før du ser filmen. :) Jeg gleder meg iallefall noe sinnsykt. Traileren gir meg et godt inntrykk, og jeg både håper og tror at de ikke har forandret på ting som betyr mye for meg.Coming up: The Vampire Academy, Hush Hush & Clockwork Prince.
Currently reading: City of Bones

3 kommentarer:

  1. Fin omtale, Ane. Selv likte jeg den første boken best. Jeg gleder meg så utrolig mye til å se filmen!

    SvarSlett
  2. Gleder meg jeg også. Ikke lenge igjen nå! :)

    SvarSlett
  3. Helt enig i at det er en kjempebra bok(serie), men skrivemåten er til tider litt plagsom, legger spesielt merke til det når du leser boken flere ganger.. Jeg gråt utrolig mye! Veldig fin blogg :)

    SvarSlett